3934 Tolcsva, Arany János utca 14.
+36 1 372 7471
info@pannontokaj.hu
www.pannontokaj.hu

A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, amiből 18 ha terem. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium “Dominium” borok–melyek kisméretű, új vagy néhány éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek, desszertborok, száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok és a világ legédesebb bora, az eszencia is állandóan része a választéknak (igen komoly szakmai díjakkal).

Dominium Eszencia 2008

Borrégió: Tokaj borrégió
Régiós védett eredetű bor: Tokaj

Mély borostyán szín. Rendkívül intenzív illatában füge, datolya, elegáns édes fűszerek, kandírozott narancshéj, porcukorba mártott mandula és gesztenye jelenik meg. Mély, sokrétegű, elképesztően komplex, sokszínű és folyamatosan változó aromatika. Nagyon édes, szirupszerű tétel igen alacsony alkohollal, friss savakkal és közepes testtel. Finom mazsola, datolya, füge, narancshéj és sok-sok fűszeres jegy mutatkozik a komplex, mély, rétegzett, gazdag borban.

Bor színe: fehér
Bor jellege: édes
Borjellemzők: fűszeres, gyümölcsös, illatos, komplex, könnyű
Eltarthatóság: 5 évnél tovább

Szamorodni édes 2016

Borrégió: Tokaj borrégió
Régiós védett eredetű bor: Tokaj

Citromsárga szín. Illatában finom mogyoró, trópusi gyümölcsök, licsi, mangó, körte és mandula jelenik meg fiatalos stílusban. A kerek édesség, a szép savak, a birs, a körte, a ringló és a selymes textúra mögött szép struktúra, könnyedség és lendületes, dinamikus összkép lakozik.

Bor színe: fehér
Bor jellege: édes
Borjellemzők: fűszeres, gyümölcsös, közepesen testes
Eltarthatóság: 5 évnél tovább

5 Puttonyos Aszú 2014

Borrégió: Tokaj borrégió
Régiós védett eredetű bor: Tokaj

Aranysárga szín. Intenzív illatában érett sárgabarack, birs, mandula és egy kevés avar mutatkozik, bőrös tónussal kiegészítve a háttérben. Édes ízérzet, rengeteg aszalt sárgabarack, dió, mandula, gesztenye, kifejezett és gazdag savak, rendkívül friss, helyenként éles textúra jellemzi, hosszú lecsengéssel köszön el.

Bor színe: fehér
Bor jellege: aszú
Borjellemzők: fűszeres, gyümölcsös, komplex, közepesen testes
Eltarthatóság: 5 évnél tovább